Pohjanmaan Kokoomus: Venäläisten kiinteistökaupat Suomessa purettava

Pohjanmaan Kokoomus vaatii, että EU:n ja EFTA-maiden ulkopuolisten omistuksissa olevat, mahdollisesti kansallista turvallisuutta uhkaavat, kiinteistöt pakkolunastetaan valtiolle. Lain mukaan pakkolunastaminen on mahdollista, mikäli se uhkaa kansallista turvallisuutta strategisten kohteiden, kuten varuskuntien, vesi- ja sähkölaitosten, tutka- ja radioasemien tai lentokenttien läheisyydessä.

Kriisitilanteessa on mahdollista, että kiinteistöjä voidaan käyttää tilapäisinä tukikohtina, joiden kautta voidaan häiritä elektronisilla häirintälaitteilla esim. puhelimien ja radioiden toimintaa.

Venäläisten tehdyt kiinteistökaupat erityisesti huoltovarmuuden ja sotilaallisen iskukyvyn kannalta strategisiin kohteisiin tulee välittömästi purkaa. Vuoden 2022 alkupuolella kiinteistökauppoja on tehty jo 66 kappaletta.

Pohjanmaan Kokoomus muistuttaa, että nyt ei ole tilaa sinisilmäisyydelle. Viime vuosikymmenen aikana toteutuneita kiinteistökauppoja on syytä tarkastella takautuvasti muuttuneen turvallisuustilanteen takia. Nyt on pidettävä kiinni Suomen turvallisuudesta.

Lisätietoja:

Kategoriat: Blogi, Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.