Pohjanmaan Kokoomus: Hyvinvointialueiden keskiössä on oltava ihminen 

Historian ensimmäiset aluevaalit käydään kahden kuukauden kuluttua. Jatkossa hyvinvointialueet vastaavat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä. Hyvinvointialueet ovat uusi hallintokerros, joka ei itsessään tarjoa keinoja palveluiden saatavuuteen ja hoitovelan purkuun.

Pohjanmaan Kokoomus muistuttaa, että uudistuksen keskiössä on oltava tärkein, eli ihminen. Hoitojonot on saatava purettua välittömästi.

Pohjanmaan Kokoomuksen mielestä on välttämätöntä, että ihmiset voivat vaikuttaa palveluihinsa. Kokoomus esittää palveluseteleiden laajempaa käyttöönottoa. Palvelusetelillä tehostetaan nopeaa hoitoon pääsyä ja lähipalveluiden saatavuutta. Palvelusetelillä turvataan esimerkiksi monia kotiin tuotettavia palveluita.

Palveluseteli tukee  yksityisen ja kolmannen sektorin hyödyntämistä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisessa. On heti alusta alkaen rakennettava yhteistyöverkosto julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin välille.  Meillä ei ole varaa menettää yhtään sote-alan yrittäjää tai osaajaa.

Pohjanmaan Kokoomuksen mielestä on otettava kaikki keinot käyttöön, että hoitojonot saadaan puretuksi. Palautetaan uudistuksen keskiöön ihminen ja koko hyvinvointialueen lähipalvelut.

Kokoomuksen piirikokous esittää vakavan huolensa talouden hallinnasta, kestävyydestä ja sen seurannasta kokonaisuuden rakentamisessa.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.