Pohjanmaan Kokoomus: Piirijohto yksimielisesti jatkokaudelle

Pohjanmaan Kokoomuksen piirikokous valitsi yksimielisesti jatkokaudelle puheenjohtajakseen Jesse Luhtalan Seinäjoelta. Varapuheenjohtajina jatkavat Riitta Pääjärvi-Myllyaho Vaasasta ja Jukka Joensuu Alajärveltä. Taloudenhoitajana jatkaa Kai Pöntinen Lapualta.

Puheenjohtaja Luhtala korostaa puheessaan aluevaalien merkitystä.

-Kokoomus lähtee hakemaan Suomen suurimman aluevaalipuolueen paikkaa tammikuun aluevaaleissa. Me haluamme tuoda hyvinvointialueiden päätöksentekoon maalaisjärkeä. Alueilla tulee huolehtia järkevästä resurssien käyttämisestä ja nopeammasta hoitoon pääsystä, linjaa puheenjohtaja Luhtala.

Piirihallitukseen valittiin äänestyksen myötä Lasse Rajala Lapualta, Rami Puro Soinista, Sari Saarikoski Vaasasta, Aku Autio Kurikasta, Kirsi Jönkkäri Karijoelta, Henry Paananen Kokkolasta, Joni Lehtonurmi Seinäjoelta ja Petra Piironen Kuortaneelta. Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Ville-Pentti Heikkilä Kauhavalta ja Sirkka Juusela-Pekkarinen Kannuksesta.

Kokoukseen poliittisen tilannekatsauksen toi Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen. Valtonen nosti puheessaan esille hallituksen vastuuttoman talouspolitiikan, taksonomian sekä hallituksen piittaamattomuuden turvallisuuspolitiikassa koskien hybridivaikuttamista.

-Suomella on vuosikymmenten osaaminen vastuullisesta metsänhoidosta. On kansallinen etu edistää siitä tietämystä EU-pöydissä. On uskomatonta, ettei hallitus kykene muodostamaan edes kuukausien aikana yhteneväistä kantaa, jolla suomalaisten asema olisi turvattu. Edunvalvontamme vaikeutuu jatkossa, ja kyllähän tämä kieltämättä herättää kysymyksiä hallituksen toimintakyvystä yleensäkin, Valtonen linjaa.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.