Pohjanmaan Kokoomus: Kokoomus varmistaa lähipalvelut

Historian ensimmäiset aluevaalit käydään ensi vuoden tammikuussa. Hyvinvointialueilla päätetään jatkossa kaikista sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastuslaitoksen tehtävistä. Kokoomus on sitoutunut tekemään uusista hyvinvointialueista mahdollisimman hyvät ja toimivat, joissa ihminen sekä palvelut ovat keskiössä.

Nykyisen vasemmistohallituksen keskeinen tavoite on kuitenkin ollut vain hallinnon uudistaminen. Keskustan pitkäaikainen haave maakuntahallinnosta on toteutumassa, mutta se ei vastaa todellisiin ongelmiin. Uudistus ei ratkaise rahoituksen haasteita, eikä se paranna palveluiden saatavuutta. Hallitus myös suunnittelee uutta maakuntaveroa.

Tulevilla aluevaltuutetuilla on suuri vastuu tulevasta hyvinvointialueesta. Aluevaltuutetut päättävät jatkossa palveluverkosta sekä tasavertaisista palveluista hyvinvointialueella. Pohjanmaan Kokoomuksen mielestä jokaisen ihmisen tulee päästä hoitoon mahdollisimman nopeasti ja jokaisen on voitava luottaa siihen, että hoitoa ja hoivaa saa silloin, kun sitä tarvitsee. Palveluverkon on oltava laaja, jotta jokainen saa palvelunsa edelleen lähipalveluina.

Pohjanmaan Kokoomus edellyttää, että kolmas sektori ja yksityiset palveluntuottajat voivat tuottaa jatkossakin palveluita hyvinvointialuilla. Vain hyvällä yhteistyöllä voidaan varmistaa palveluiden saatavuus.

Pohjanmaan Kokoomus vaatii, että uudistuksessa mennään palvelut edellä. Kokoomus haluaa turvata lähipalvelut tulevaisuudessakin.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *