Pohjanmaan Kokoomus: Poliisien määrärahojen leikkaus uhkaa sisäistä turvallisuutta

Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä ollaan heikentämässä poliisin rahoitusta peräti 40 miljoonalla eurolla. Leikkaus tulee väistämättä näkymään poliisien määrässä ja tätä myöden ihmisten arjen turvallisuudessa.

Pohjanmaan Kokoomus haluaa varmistaa, että asuinpaikasta riippumatta on voitava luottaa avun saatavuuteen ja siihen, etteivät rikokset jää selvittämättä. Kokoomuksen johdolla viime hallituskaudella poliisin henkilötyövuosimäärä käännettiin viimein nousuun.

Ennen vaaleja kaikki eduskuntapuolueet sitoutuivat poliisien määrän nostamiseen 7850 henkilötyövuoteen. Pohjanmaan Kokoomuksen mielestä hallitus näyttää nyt rikkovan omat lupauksensa, sillä hallituksen tavoite on vain 7500 henkilötyövuotta vuoteen 2022 mennessä. Määrä on todettu julkisessa keskustelussa asiantuntijoiden toimesta riittämättömäksi.

Poliisin resursseja ja määrää pitäisi pystyä määrätietoisesti lisäämään leikkausten sijasta. Lisäksi poliisin on voitava keskittyä ydintehtäviinsä. Poliisilta on vähennettävä sellaisia tehtäviä, jotka voi hyvin hoitaa jokin muukin taho. Tällaisia ovat esimerkiksi tietyt kuljetus- ja vartiointitehtävät sekä jotkin osat vähäisten liikennevahinkojen tai työtapaturmien tutkimisesta.

Pohjanmaan Kokoomus odottaa, että hallitus peruu poliisien määrärahaleikkaukset ja sitoutuu nostamaan poliisien määrän 7850 henkilötyövuoteen.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *