Pohjanmaan Kokoomus: SDP:n Mäkysen talouspuheet eivät herätä luottamusta

Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus ihmettelee SDP:n varapuheenjohtajan Matias Mäkysen talouspuheita. Mäkynen väitti Helsingin Sanomissa, että suomalaisen talouskeskustelu keskittyy vääriin asioihin. Hän kritisoi erityisesti sopeuttamista sekä valtiovarainministeriön ja taloustieteilijöiden näkemyksiä.

– Onhan se totta, että talouskeskustelussa keskeisessä roolissa pitää olla aktiivinen elinkeinopolitiikka ja talouskasvun edistäminen. Kuitenkaan SDP ei ole pääministeripuolueena kyennyt tuomaan pöytään velkaelvytyksen lisäksi esityksiä, jotka tukisivat talouskasvua ja lisäisivät työpaikkoja, toteaa Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala.

Koronakriisissä jokainen puolue olisi käyttänyt rahaa elvyttämiseen, mutta elvytyksen lisäksi tarvitaan tehokkaita toimia työllisyyden ja elinvoiman parantamiseksi. Velkataakan kestämiseksi tulee tehdä tasapainottamistoimia tuloihin ja menoihin.

– Velkaraha ei ole loputtomasti näin edullista. Elvytyksen kulujen kuittaaminen tulee ennen pitkään eteen ja tähän Mäkynen ei esittänyt haastattelussa ratkaisuja. Pääministeripuolue ei voi pakoilla vaikeita päätöksiä, kyllä kansalaiset huomaavat pehmeän politiikan uhat. Vaadimme hallitukselta uskottavaa suunnitelmaa talouden sopeuttamiseksi, sanoo varapuheenjohtaja Jukka Joensuu.

Pohjanmaan Kokoomus on myös erityisen huolestunut Mäkysen tavasta horjuttaa luottamusta valtiovarainministeriön ja taloustieteilijöiden asiantuntemukseen.

– Pääministeri Marin on peräänkuuluttanut tutkitun tiedon merkitystä päätöksenteossa, mutta sanat ja teot eivät kohtaa. Nyt varapuheenjohtaja Mäkynen sanoo Talouselämän haastattelussa, ettei poliittinen päätöksenteko voi pohjautua pelkästään tutkimustietoon, hämmästelee varapuheenjohtaja Riitta Pääjärvi-Myllyaho.

Mäkynen kritisoi valtiovarainministeriön virkamiehiä myös siitä, että he esittävät omia näkemyksiään talouspolitiikasta. Pohjanmaan Kokoomus muistuttaa, että virkamiesten kuuluukin valaista asioita ja antaa näkemystä, mutta poliitikkojen on tehtävä päätöksiä ja kannettava vastuu.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *