Suomen arvoisia tekoja

Otsikon sanoilla tai teemalla Keskusta lähti hakemaan onnistumista viimekertaisissa EK-vaaleissa. Puolueen sen aikaisen puheenjohtajan sanoin: ”Luonto, yhteiskunta ja talous jätetään paremmassa kunnossa tuleville sukupolville”.

Suunta on kuitenkin tuohon kahden vuoden takaiseen verrattuna ollut toinen, täysin.  Luottamus mureni, vaikka pohja oli vankka uusine työpaikkoineen ja valtion velkaantumisen kiihtyminen oli saatu pysäytettyä.  Kuluneet kaksi vuotta ovat selkeästi osoittaneet, että suunta on täysin väärä. Paljon puhetta, mutta vähän tekoja, varsinkin niitä oikeita.  Vaikuttaa siltä, että moni hallituspuolueen kansanedustajista ei halua ymmärtää, mitä kentällä oikeasti tuleman pitää. Sama tahti jatkuu ruohonjuuritasolla kunnissa eri murteilla. Turveveron nosto oli vasta alkusoittoa eli instrumentaalista esittelyjaksoa tulevasta.

Jokaisen huulilla on sote-uudistus, ihan kyllästymiseen asti. Puhutaan hyvinvointialueista tai maakuntamallista, milloin mistäkin. Mitä tämä pitkään valmisteilla ollut hanke käytännössä meidän rakkaassa maakunnassamme tarkoittaa? Minun mielestä se tarkoittaa päivittäisten lähipalveluiden alasajoa ja karkaamista pitkien Kela-kyytien päähän ja hallintohimmeleitä. Se ei tarkoita parempia palveluita kuntalaisille.

Ennen kaikkea se tarkoittaa demokratiavajetta päätöksenteossa, keskittämistä. Lisää velkaa, ei lapsenlapsille vaan lapsenlapsenlapsille. Omaisuuden arvon romahtamista ja suurta kuntauudistusta.  Mielestäni nuo eivät ole niitä ”Suomen arvoisia tekoja”. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa.

Suomi on yrittämisellä, toimeliaisuudella ja uutteruudella tehnyt tästä maasta maailman parhaan! Ei palata soratieaikaan, koska meillä on parempikin vaihtoehto!

”Meillähän taitaa olla sama suunta”, toivottavasti ei!

Lisätietoja:

Kategoriat: Blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *