Verokiimainen hallitus autoilijoiden kimpussa

Keskustan eduskuntaryhmän pj. Antti Kurvinen ehdotti alkuviikosta satelliittipaikannukseen perustuvaa tieveroa. Pohjanmaan Kokoomus tyrmää Kurvisen ehdotuksen. Paikantamiseen liittyy suuria ongelmia yksityisyydensuojasta ja tietoturvasta.

-Tämä on suorastaan vaarallinen ajatus, että yksityishenkilöiden liikkumistietoja kerättäisiin järjestelmällisesti. Mikä olisi seuraava tapa valvoa kansalaisia? Siirrytäänkö tässä kohti neuvostoliittolaista kontrolliyhteiskuntaa, pohtii Pohjanmaan Kokoomuksen pj. Jesse Luhtala.

Keskustan ulostulo on selkeä hätähuuto ja epäonnistunut yritys ohjata keskustelu muualle oikeasta ongelmasta. Hallitus on tehnyt 2000-luvun suurimman polttoaineveron korotuksen, joka kurittaa autoilijoita. Tiistaina Vihreiden Maria Ohisalo vihjailee uusista polttoaineveronkorotuksia. Samaan aikaan suomalaisten maksuvalmius on heikentynyt ja veronkorotus tuntuu erityisesti autoa päivittäin tarvitsevia ihmisiä ja perheitä.

-Suomalaisten perheiden ja työssäkävijöiden kukkaro ei kestä enää yhtäkään polttoaineveron korotusta. Hallituksen tulee tunnustaa tosiasia, että yksityisautoilu on välttämätöntä lähes joka paikassa Suomea.

Tunnustamme kyllä, että autokanta tulee muuttumaan tulevien vuosien aikana ja verotulokertymä heikkenemään. Tarvitaan kestäviä ratkaisuja.

Kokoomus on esittänyt, että autoverosta luovutaan asteittain neljän vuoden siirtymäajalla autokannan uusiutumisen nopeuttamiseksi. Uudet autot ovat sekä turvallisempia että vähäpäästöisempiä kuin vanhat. Painopistettä siirretään päästöjen ja käytön verotukseen oikeudenmukaisella tavalla.

-Kokoomus ymmärtää, että autoilua ei voida vähentää. Veronkorotukset ja uudet kalliit järjestelmät vain hankaloittavat perheiden arkea. Kannustetaan mieluummin siihen, et suomalaiset voivat vaihtaa autonsa uudempaan ja vähäpäästöisempään sekä liikkua autoilla koko Suomessa, linjaa Luhtala.

Kokoomus ei tue ajatusta, että uudistetaan uudistuksen vuoksi. Nykyinen polttoainevero on jo kilometriperusteinen. Uusi verojärjestelmä tuo aina mukanaan lisää kustannuksia.

-Punavihreä hallitus käyttää kaiken energiansa uusien veromuotojen keksimiseen. Tällä hallituskaudella on luvassa jo maakuntavero ja nyt mahdollisesti paikannukseen perustutuva tievero. Montako uutta veroa hallituspuolueet ehtivät vielä vaalikauden aikana keksiä, kysyy Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *