Suomi on Kreikan tiellä

Sanna Marinin hallitus on vasemmistolaisin hallitus Suomessa vuosikymmeniin, vaikka viime eduskuntavaaleissa oikeistopuolueet saivat selvän enemmistön eduskuntaan. Onko tämä todellista demokratiaa? Hallitus ottaa tänä vuonna uutta velkaa noin 20 miljardia euroa. On selvää, että hallituksen pitää kantaa vastuu koronaepidemian vaurioiden korjaamisesta, koska hallituksen päätökset vaikeuttivat monen yrityksen toimintaa. Hallitus on hoitanut koronkriisiä tähän asti hyvin. Siitä hallitukselle tunnustus. Mutta jo tänä syksynä hallituksen on tehtävä päätöksiä rakenteellisista uudistuksista, joissa työ ja yrittäminen on etusijalla. Vain työllä ja yrittämisellä tästä suosta noustaan. Valtion velka on noussut yli sata prosenttia vuodesta 2008. Mikäli mitään ei tehdä valtiolla eli meillä suomalaisilla on vuosikymmenen lopussa taas tuplasti enemmän velkaa kuin nyt. Suomi on Kreikan tiellä. Velka on veli otettaessa mutta veljenpoika maksettaessa, sanoo vanha suomalainen sananlasku. Tämä totuus ei ole muuttunut miksikään, on velallinen sitten valtio, yritys tai yksityishenkilö.

Mutta mitä hallitus tekee? Uusia pysyviä menoja lisätään ja hallintoa paisutetaan. Rakenteelliset uudistukset jätetään tekemättä. Nyt otetaan velkaa surutta ja sitähän saadaan. Uskotaan, että koronan jälkeinen talouskasvu kuittaa velat? Mistä talouskasvu saadaan, siitä hallituksella ei ole mitään tietoa.

Työtätekeviä on vuosi vuodelta vähemmän eläkeläisiin verrattuna. Suomi tarvitsee enemmän veronmaksajia ja vähemmän ihmisiä, jotka saavat erilaisia tukia. Tulevaisuudessa entistä pienempi työtätekevien joukko joutuu kantamaan entistä suuremman taakan muista suomalaisista ja alati kasvavasta valtion velasta ja sen kuluista. Suomi on tuhon tiellä! Tarvitaan muutos. On pidettävä uudet vaalit, mitä pikemmin sen parempi. Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen maahan on koottava oikeistohallitus Kokoomuksen johdolla. Vain siten saadaan muutos nykyiseen vasemmistolaiseen talouspolitiikkaan.

Lisätietoja:

Kategoriat: Blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *