Kuva: Suomen Turkiskasvattajat

Pohjanmaan Kokoomus: Turkistarhaus sallittava jatkossakin

Pohjanmaan Kokoomus ihmettelee SDP:n puoluekokouksen linjausta tavoitella turkistuotannon ja turkisten myyntiä kieltävää lainsäädäntöä Suomeen.

Kokoomus pitää arvossaan elinkeinovapautta ja vastuuta eläinten hyvinvoinnista. On huomattava myös, että turkisalalla on omat sertifikaatit, joiden toteutumista valvotaan elinkeinon sisällä. Toimiala siis itse panostaa eläinten hyvinvointiin enemmän kuin laki tällä hetkellä vaatii.

Maassamme on noin 900 turkistilaa, joista suurin osa sijaitsee Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Monien kuntien kannalta turkistuottajat ovat kuntien elinehto. Turkisala tuottaa verotuloja kunnille 27 miljoonaa, joka on merkittävä osa useiden kuntien verotulokertymästä. Turkistarhauksen kieltäminen ajaisi useita pohjalaiskuntia taloudelliseen kriisiin.

Turkisalan mukaan turkistarhauksesta saa Suomessa vuonna 2017 suoraan elantonsa noin 4 800 ja epäsuorasti noin 17 500 henkeä. On huomattavaa myös, että kolmannes tiloista joutuu harjoittamaan myös muuta maataloutta turkistarhauksen rinnalla. Puhe elinkeinon kieltämisestä on kuolinisku taloudellisessa ahdingossa oleville tuottajille.

Tässä taloudellisessa tilanteessa pääministeripuolueen avaus vie Suomen taloutta väärään suuntaan. Tarvitaan työllistäviä toimia kieltojen sijaan.

Pohjanmaan Kokoomus haluaa turvata turkistarhaajien elinkeinovapauden myös jatkossa.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.