© VR Group Kuvaaja Juuso Noronkoski

Raiteista vauhtia kasvuun

Pohjanmaan Kokoomus näkee raideliikenteen kehittämisen ja saavutettavuuden parantamisen yhtenä tärkeänä koronaelvytyksen keinona.

Pääradan isojen ratainvestointien toteutettavissa olevat osat tulee linkittää Euroopan Unionin elvytysrahaston investointeihin, joilla tuetaan kilpailukykyä, työllisyyttä, kestävää kehitystä ja alueellista yhteenkuuluvuutta. Päätavoite tulee olla Suomen talouden vahvistaminen kytkemällä kaupunkiseudut vahvemmin toisiinsa nopeilla junayhteyksillä.

Pohjalaismaakunnissa on lähdettävä rohkeasti kehittämään Etelä-Pohjanmaata ja Pohjanmaata yhdistävää Duoraideliikennettä. Suunnitelmat liikenteen aloittamiseksi ovat valmiina ja vuodesta 2024 kunnat ja maakunnat voivat järjestää seudun sisäistä liikennettä jo olemassa olevilla rataosuuksilla.

Alueen raideliikennettä voitaisiin kehittää niin Suupohjasta Härmään kuin Seinäjoelta Vaasaan. Duoraideliikenne edistäisi toteutuessaan kaupunkien välistä työmatkaliikennettä ja kytkisi Vaasan vilkkaan satama- ja lentoliikenteen paremmin osaksi pääradan kasvukäytävää. Maakuntien näkökulmasta on tärkeää, että duoraideliikenteen myötä myös junayhteys Vaasan lentoasemalle toteutetaan.

Pohjanmaan Kokoomus toteaa, että vahvempi kaupunkien välinen yhteistyö tukee alueen kilpailukykyä suhteessa muihin maakuntiin. Duoraideliikenteen onnistuminen olisi osoitus pohjalaismaakuntien kyvystä tehdä yhteistyötä. Samalla se lisäisi alueen houkuttelevuutta esimerkiksi Vaasan akkutehdas-hankkeen kaltaisten investointien näkökulmasta.

Pohjanmaan Kokoomus ehdottaa, että pääradan lisäksi viedään rohkeasti eteenpäin duoraideliikennettä. Eteenpäin katsovalla kehittämisellä ja investoinneilla tehdään pohjalaismaakunnista yhdessä vahvempia.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Kommentti artikkeliin “Raiteista vauhtia kasvuun
  1. Raimo Myllyniemi sanoo:

    Melko hyvä näkemys. Itse jatkaisin tuohon vielä että Jyväskylä – Seinäjoki välin sähköistys olisi varmaankin hyväksi Merenkurkun laivaliikenteenkin kehittämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.