Kokoomuksen puoluesihteeri Kokko: Lykkääkö hallitus kipeät päätökset kuntavaalien yli?

Kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko pohtii Pohjanmaan Kokoomuksen Oikeaa Puhetta -ohjelmassa hallituksen päätöksentekokykyä. Kokko ei usko, että hallitus pystyy tekemään riittäviä päätöksiä suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi myös tulevina vuosina

−On mielenkiintoista, että pystyykö hallitus lykkäämään kansan silmissä kipeitä päätöksiä kuntavaalien yli vai ei. En usko, että yksikään hallituksessa oleva puolue tekee jonkun kannalta taloudellisesti ikäviä päätöksiä ja ratkaisuja muutamaa viikkoa ennen kuntavaaleja, pohtii Kokko.

Kokko epäilee hallituksen kykyä pysyä pystyssä, jos työllisyyttä ja taloutta vahvistavia päätöksiä ei tehdä syyskuun budjettiriihessä. Hallituksessa näyttää olevan ainakin kahta ilmaisua sille, kuinka ripeästi uusia työpaikkoja luovia päätöksiä pitäisi syntyä. Keskusta on julkisuudessa peräänkuuluttanut päätöksiä budjettiriihessä, mutta pääministeripuolue Sdp:n mukaan niiden aika on myöhemmin.

Kokko arvioi, että talouden ja työllisyyden kannalta välttämättömiä, mutta vaikeita ratkaisuja tuskin syntyy ilman, että kokoomus on niistä päättävässä hallituksessa mukana. Tähän mennessä hallitus on tehnyt lähinnä menoja lisääviä päätöksiä.

Vapaa-ajan asunollaan Lapualla kesälomallaan vieraillut Kokko kertoi myös kokoomuksen valmistautumisesta kuntavaaleihin. Puoluesihteeri on tavannut kevään aikana kuntien kuntavaalipäälliköitä etäyhteyksien avulla.

−Kokoomuksen kuntavaalivalmistautuminen on aloitettu aikaisemmin kuin koskaan. Kuntavaalien ehdokashankinta on hyvässä vahdissa. Kokoomus on saanut listoille runsaasti uusia nuoria ehdokkaita erityisesti Pohjanmaalla ja se on innostavaa, toteaa Kokko.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *