Pohjanmaan Kokoomus: Elvyttämisestä kohti tasapainottamista

Pohjanmaan Kokoomus kantaa suurta huolta valtion velkaantumisesta. Koronakriisin varjolla rahaa on jaettu ennätyksellisiä summia, kuten esimerkiksi viime viikon lisätalousarviossa. Useimmat lisätalousarvion menolisäykset ja investoinnit ovat hyvin kannatettavia, mutta mittakaava on liian suuri ilman tasapainottavia toimenpiteitä.

Valtiovarainministeriön arvion mukaan valtion lainan korko tulee nousemaan 0,1 prosentista 1,1 prosenttiin jo vaalikauden loppuun mennessä. Se tarkoittaisi, että maksaisimme tämän vuoden lisävelasta joka vuosi korkoja noin 200 miljoonaa euroa.

− Kaikkeen hyvään ja kauniiseen ei ole varaa. Lisätalousarviossa koronakriisin elvytystoimet tuotiin hyvin nopeasti pöydälle. Lisätalousarviosta kuitenkin puuttuvat kokonaan rakenteelliset uudistukset ja työllisyystoimet, joilla velka voitaisiin tulevaisuudessa maksaa, linjaa Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala.

Edellinen hallitus onnistui nostamaan Suomen työllisyysasteen huippulukemiin. Tämän jälkeen istuva hallitus on vain luvannut tehdä työllisyystoimia, mutta mitään konkreettista ei ole saatu aikaiseksi. Nyt päällä oleva kriisi vahvistaa entisestään sitä, miten kipeästi tarvitsemme hallitukselta päätöksiä.

Pohjanmaan Kokoomuksen mielestä julkisen talouden kykyä velkaantua tulee käyttää vain välttämättömien kustannusten kattamiseen ja talouden saamiseksi käyntiin, kun koronavirus on kukistettu.

Pohjanmaan Kokoomus huomauttaa myös, että hallituksen pöydällä olevat uudistukset lisäävät kustannuksia. Hallitusohjelma tulee kirjoittaa välittömästi uudelleen vastaamaan ajankuvaa sekä kustannuksia lisäävistä uudistuksista on luovuttava välittömästi.

− Hallituksen tulee tehdä uusi hallitusohjelma, joka pitää sisällään työllisyystoimet sekä hallituksen suunnitelman siitä, miten Suomen talous saadaan pidemmällä aikavälillä tasapainoon, korostaa Luhtala.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *