Natoon hyvän sään aikana!

Suomen pitäisi hakea Nato-jäsenyyttä ensi vaalikaudella. Mustat pilvet liikkuvat lähialueilla, mutta Suomi vain odottaa ja katsoo mitä tapahtuu?  Venäjä on hyökännyt Ukrainaan ja vallannut Krimin. Nyt on Valko-Venäjän vuoro. Venäjä joutui antamaan sille itsenäisyyden Neuvostoliiton romahdettua. Nyt se haluaa sen takaisin. Silmukka kiristyy Valko-Venäjän ympärillä. Seuraavaksi on Suomen vuoro. Koska Suomi ei ole liittynyt Natoon Venäjä haluaa sitoa Suomen tiukemmin itseensä. Uskon, että Venäjä tavoittelee sotilaallista liittosopimusta tai YYA-sopimuksen kaltaista sopimusta Suomen kanssa. Venäjä katsoo, että Suomi kuuluu sen etupiiriin ja pelottelee Suomea pysymään Naton ulkopuolella.

Nato on demokraattisten maiden yhteisö. Siihen kuuluu 29 valtiota joissa asuu noin 930 miljoonaa asukasta. Suurin osa EU maista kuuluu Natoon. Natoon kuuluvissa EU maissa asuu noin 385 miljoonaa asukasta eli 93 % EU-maiden kansalaisista. Tähän joukkoon olisi Suomenkin hyvä kuulua. Britannia erosi EU:sta mutta ei Natosta. Suomen olisi pitänyt hakea jäsenyyttä yhdessä Baltian maiden, Bulgarian, Romanian, Slovakian ja Slovenian kanssa vuonna 2004. Se aika on ollut ja mennyt. Pitää katsoa tulevaan. Nato-jäsenyyttä pitäisi hakea yhdessä Itävallan ja Ruotsin kanssa. Nämä maat liittyivät EU:n samana vuonna kuin Suomi. Mikäli Itävalta ja Ruotsi eivät ole halukkaita hakemaan Nato-jäsenyyttä Suomen kanssa on Suomen haettava jäsenyyttä yksin. On järjestettävä kansanäänestys Nato-jäsenyydestä seuraavien eduskuntavaalien yhteydessä. Jäsenyys voi toteutua vain jos valtiojohto ja suomalaisten enemmistö kannattavat asiaa. Kokoomus on pitkään kannattanut liittymistä Natoon. Nyt on muiden puolueiden tehtävä selväksi oma kantansa.

Suomen on joka tilanteessa ylläpidettävä omaa puolustusta. Suomi hoitaa oman puolustuksensa itse, mutta meillä olisi Naton viidennen artiklan turva.  Jos vihollinen hyökkää Nato maan kimppuun katsotaan se hyökkäykseksi Natoa vastaan. Nato-jäsenyys antaisi Suomelle rauhaa ja turvaa. Se olisi palovakuutuksen kaltainen turva pahanpäivän varalle. Palovakuutuskin pitää tehdä hyvän sään aikana. Se on myöhäistä silloin kun talo jo palaa. Vanha suomalainen sananlasku sanoo: Ei vara venettä kaada, sopii tähänkin aikaan ja asiaan.

 

Lisätietoja:

Kategoriat: Blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *