Yrittäjäystävällisempi Kokoomus

Kurvisen puheet nykyhallituksen yrittäjäystävällisyydestä ovat vailla katetta, esimerkiksi hallituspiireissä kiihtyvä puhe ensimmäisen työntekijän palkkatuesta on löysää eikä se tule arvioni mukaan etenemään. Myös paikallisen sopimisen toimet joutuvat kyseenalaisiksi, sillä demarivetoisen hallituksen ay-taustavoimat tuskin tulevat tätä hyväksymään. Sopiikin kysyä, tiedetäänkö keskustassa ollenkaan mitä paikallinen sopiminen tarkoittaa vai hoetaanko sitä kuin trendikkäitä mantroja?

Näiden asioiden toteamiseen riittää ihan maalaisjärki. Lisäksi mietityttää osoittaako Kurvisen yrittäjille suunnattu kehuskelu piiloteltua katumusta punaviherhallitukseen lähtemisestä. Yrittääkö keskusta epätoivoisesti piilotella totuutta kannatuksen laskemisesta? Maanviljelijätkin ovat yrittäjiä.

Kokoomus kuitenkin on yrittäjien puolue, siitä kertoo viime kauden hallituksen yrittäjyysteot joita oli mm. yrittäjävähennyksen ja maksuperusteisen arvonlisäveron käytön laajentaminen, kotitalousvähennyksen korotus sekä sukupolvenvaihdoksien helpottaminen yrityksissä ja metsätiloilla. Kaikissa em. Toimissa on vastuuministerinä ollut Petteri Orpo. Siis Kokoomuksesta. Nykyhallitus on vetämässä silloin tehtyjä hyviä päätöksiä vessanpöntöstä alas.

Ei näillä hallituksen toimilla vielä kuuhun mennä, sillä tuoreen laskelman mukaan maahamme tarvitaan 120 000 uutta työllistä, jotta julkinen talous olisi vuonna 2023 tasapainossa. Hallituksen työllisyystoimet ovat olleet varsin olemattomia ja Valtiovarainministeriön arvion mukaan talouden vajekin kohoaa yli 3 miljardin euron. Kreeta Karvalan (IL 26.01.2020) pääkirjoituksen otsikko kiteyttä kaiken olennaisen hallituksen ambitioista : ”Sanna Marinin hallitus tuhoaa omilla päätöksillään tärkeitä työllisyystoimia – 4 miljoonan panostukseen ei ollut varaa, mutta puoluetukea korotettiin 6 miljoonalla”

Kategoriat: Blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *