Pohjanmaan Kokoomus: Hallituksen peruttava kotitalousvähennyksen heikennys ja parannettava ikäihmisten kotitalousvähennystä

Kokoomus vaatii vaihtoehtobudjetissaan Rinteen hallituksen esittämän kotitalousvähennyksen heikennyksen perumista ja Sitran esittämän mallin mukaista parannusta yli 75-vuotiaiden kotitalousvähennykseen. Pohjanmaan Kokoomus tukee täysin puolueen esitystä.

−Kotitalousvähennyksen heikennys nostaa remontti- ja kotipalveluiden hintaa ja laskee palveluiden kysyntää. Tämä vähentää palvelualojen työllisyyttä ja kasvattaa riskiä harmaan talouden lisääntymiseen, korostaa Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala.

Kotitalousvähennys on myös tärkeä tuki erityisesti lapsiperheille ja ikääntyneille arkea helpottavien palveluiden hankintaan. Vähennys alentaa kynnystä teettää kotitöitä ja korjauksia ulkopuolisella ammattilaisella.

Kokoomus esittää vaihtoehtobudjetissaan yli 75-vuotiaiden eläkeläisten kotitalousvähennykseksi Sitran mallia, jossa kotitalouspalvelutyön verovähennysoikeutta kasvatettaisiin 70 prosenttiin ja 100 euron omavastuu poistuisi. Lisäksi palvelujen ostoon annettaisiin enintään 1 200 euroa vuodessa tukea niille, joiden verot eivät riitä vähennyksen tekemiseen. Kotitalousvähennys olisi pienituloisille suoran tuen ja verohuojennuksen yhdistelmä.

−Malli hyödyntäisi kaikkia yli 75-vuotiaita eläkeläisiä ja tukisi erityisesti eläkeläisten hyvinvointi sekä kotiin tuotavien palveluiden käyttöä. Mallista on myös hyötyä kunnilla, sillä kotitalouspalvelujen lisääntynyt käyttö vähentäisi myös kuntien vanhuspalvelujen kysyntää ja siirtäisi tai vähentäisi laitoshoidon tarvetta, toteaa Luhtala.

Pohjanmaan Kokoomus vaatii, että hallituksen kotitalousvähennyksen heikennys on peruttava.

 

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *