Kokonaisveroastetta ei saa nostaa

Pohjanmaan Kokoomus asettaa tiukaksi ehdoksi hallitusneuvotteluihin, että kokonaisveroastetta ei saa nostaa. Veronkorotukset ovat myrkkyä hyvälle talous- ja työllisyyskehitykselle, joka viime hallituskaudella saatiin aikaiseksi. Tiedetään myös, että talouskasvu on hidastumassa. Kasvua ei saa entisestään hyydyttää veronkorotuksilla.

Pohjanmaan Kokoomuksen mielestä hallitusneuvotteluissa tulee olla tiukkana, jotta emme luo esteitä yritysten kilpailukyvylle muihin kilpailumaihin verrattuna. Julkinen talous on saatu edellisen hallituksen toimien ja suotuisan suhdannetilanteen ansiosta tasapainottumaan. Tilanne muuttuu ensi vuosikymmenellä huoltosuhteen heikentyessä. Väestön ikääntyessä palveluiden tarve ja tätä myötä julkiset menot kasvavat nopeasti, vaikka uusi hallitus ei tekisi yhtään uutta päätöstä. Siksi on tärkeää tehdä toimia, jotka kannustavat työhön ja yrittämiseen. Niin ikään hallitus ei saa purkaa edellisellä kaudella tehtyjä päätöksiä, kuten yrittäjätulovähennystä, joka on parantanut erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä.

Näistä syistä Kokoomus ei voi lähteä mukaan hallitukseen, joka rankaisee työn tekemisestä ja työn teettämisestä. Kokonaisveroastetta ei saa nostaa.

Seinäjoella
17.4.2019

Pohjanmaan Kokoomus ry

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *