Yksilön- ja mielipiteen vapaus osana työelämää – perusasia!

Aktiivimalli on herättänyt valtavaa huomiota mediassa ja eri ammattiliitot järjestivät 2.2. mielenilmauksen aktiivimallia vastaan. Tähän liittyen esim. Teollisuusliitto on painostanut kaikkia jäseniään ja myös liittoon kuulumattomia, saman TESin alaisuudessa työskenteleviä työntekijöitä osallistumaan tähän poliittiseen mielenilmaukseen. Liitto jopa uhkasi pakottaa lakkoon osallistumattomia työntekijöitä tekemään kirjallisen tai suullisen selvityksen siitä, jos ei osallistu kyseiseen lakkoon.

Yksilönvapaus ja mielipiteen vapaus ovat osa länsimaista yhteiskuntaa ja demokratiaa niin kauan, kun sillä ei vahingoiteta toista ihmistä tai rikota lakia. Tämän tulisi olla päivän selvä asia myös työpaikoilla, mutta ainakaan Teollisuusliiton toiminnasta päätellen näin ei ole. Tämän tapainen mielipide tai toimi ei mielestäni vahingoita toista ihmistä tai riko lakia. Työpaikkakiusaamisen lisääminen tällaisilla keinoilla ei ole länsimaisen yhteiskunnan arvojen mukaista. Tämä pitäisi myös ay-liikkeessä ymmärtää.

Mielestäni meidän tulee tuomita kaikenlainen painostus tai sanktiot erilaiseen mielipiteeseen liittyen. Haluan puolustaa jokaisen oikeutta omaan mielipiteeseen ja tätä kautta länsimaisen yhteiskunnan perusarvoja. Näiden perusarvojen tulee ehdottomasti toteutua myös suomalaisilla työpaikoilla.

Riku Hirsimäki
Pohjanmaan Kokoomusnuoret

Kategoriat: Blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *