Perhevapaahidastelu haittaa perheitä

Pohjanmaan kokoomus hämmästelee Keskustan haluttomuutta edistää tasa-arvoa ja työllisyyttä perhevapaauudistuksella. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ilmoitti jo edellisenä perjantaina jatkohaluttomuudestaan uudistuksen läpiviemiseksi. Perhevapaauudistuksen takana on kokoomuksessa vahva tuki ja puoluekokouksen päätös.

Pohjanmaan Kokoomus ihmettelee kuinka äitien työllistymistä ja isien kasvavaa oikeutta perhevapaaseen voidaan pitää huonona asiana. Hallitus on ottanut työllisyysasteen nostamisen ja kannustinloukkujen karsimisen yhdeksi päätavoitteekseen ja perhevapaiden uudistamisessa on kyse näitä tavoitteita edistävästä päätöksenteosta. Naisten alhaisempi työllisyysaste on ongelma, jota ei pidä painaa villaisella, sillä siitä aiheutuu haittaa perheen toimeentulolle ja isossa kuvassa myös kansantaloudelle.

”Jos äidin kotonaolojakso pitkittyy, haittaa tämä työllistymistä ja uralla etenemistä myös tulevaisuudessa. Nykyinen perhevapaajärjestelmä selittää osaltaan äitien alhaisempaa palkkatasoa ja eläkettä, lapsen edusta puhumattakaan. Tämä epäkohta pitäisi korjata nyt, kun siihen on mahdollisuus”, Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jussi Taittonen jyrähtää.

Perhe ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ei omien sanojensa mukaan usko isien pitävän omia perhevapaitaan siinä määrin, että uudistus kannattaisi ja samaan laulukuoroon on liittynyt myös keskustan kenttäväki penseällä suhtautumisellaan. Pohjanmaan Kokoomus ihmettelee keskustaväen epäuskoa äitien työllistymiseen, varsinkin kun taloustilanne on muutoksen kannalta paras mahdollinen.

Tasa-arvo ja korkeampi työllisyys ovat Suomelle tärkeitä tavoitteita ja niitä parantavia uudistuksia on vietävä rohkeasti eteenpäin. Harmi ettei keskustassa nähdä uudistuksen välttämättömyyttä. Pääministeripuolueelta voisi odottaa enemmän.

Seinäjoella,
13.2.2018

Lisätiedot

Jussi Taittonen,
Puh. 050-355 5727
Sp. taittonen@me.com

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *