Sauli Niinistön vierailu rannikolla

Sauli Niinistön vierailu rannikolla

Tuli tieto ennen joulua että presidentti Niinistö vierailee 14.01 kampanjallaan meillä rannikolla, tai oikeastaan Pohjanmaalla. Sunnuntai 14.01.2018 oli päivä mitä meille kerrottiin.

No, sitähän piti heti pitää useita palavereita tämän asian takia.

Päävastuu järjestelyistä lankesi kuin luonnostaan veteraanipoliitikolle Bjarne Kallikselle.

Ja sittenhän piti tietysti kutsua myös KD:läiset mukaan näihin palavereihin.

Mikä on sopiva paikka? Onkohan silloin kylmää? Oli muistossa minkälainen oli vastaava kampanjatapahtuma 2012. Silloin oli -25C° pakkasta, kutakuinkin.

Ja paikkahan löytyi. Kokkolassa oikein sisätilat. Ei liian prameat, vaan ihmisten keskelle kauppakeskus Chydeniaan. Vielä puitiin monen kertaan mitenkähän käy jos väkeä tulee oikein sankoin joukoin.

Ja sitten pyöri mielessä toinenkin kysymys, tapahtuuko valtakunnassa jotain isoaettei koko vierailu edes toteudu, jotain ulkopoliittista suurtapahtumaa, taikka vielä isompaa? Jos vaikka perhelisäys tulee etuajassa.

No, hyvin meni ja 14 pv koitti.

Pietarsaaressa kylmässä viimassa värjötteli n. 400 henkeä ja oli innoissaan kun Sauli sitten tuli paikalle.

Oli lyhyt stoppi, vain 15 min ja siitä sitten Luotoon, taikka niin kuin meillä yleensä sanotaan Larsmoon. Siellä oli vielä enemmän ihmisiä paikalla n. 500 henkeä. Mutta pitää muistaa että 2012 vaaleissa Luodon kylässä, Bosundissa yli 90% äänesti Niinistöä presidentiksi.

Ja tämän jälkeen oli Kokkola vuorossa. Keskipohjanmaan kamariorkesteristä koottu kvartetti lämmitteli yleisöä muutamilla kappaleille ennen Niinistön saapumista sekä vielä yhdellä kappaleella hänen tulonsa jälkeen.

Vastaanotto oli odotetunlainen, yleisö oli innoissaan. Ei mitään merkkiä poliittisestä väsymyksestä vaikka oli jo kolmas ehdokas samana päivänä. Olihan sekä Haavisto että Huhtasaari käyneet samoilla paikoilla ja aikaisemmin samana päivänä.

Niinistön sanoma oli lyhyt ja ytimekäs: Rauhan asialla.

Ensiksi, ei aseellisia konflikteja. Toiseksi luonnon rauha ja viimeiseksi yhteiskunta rauha.

Kaikki hyvin tärkeitä asioita, mutta yhtä asiaa minun on pakko sivuuttaa hiukan enemmän, nimittäin tilanne Afrikan eteläisissä osissa. Tästä asiasta Niinistö puhui myös ja niin kuin hän sanoi: on tärkeä saada kaikki voimavarat siellä valjastettua tilanteen korjaamiseksi. Tässä hän mainitsi käyttämättä jäänyt voimavara siellä: tytöt ja naiset. Saada koulutusta heille sekö työtä ja toimentuloa. Muussa tapauksessa tulee kestämätön kansanvaellus mm. Eurooppaan.

Puhui Niinistö paljon muutakin, ja muistakin tärkeistä asioista.

Kaiken kaikkiaan lämminhenkinen tilaisuus, niin eiköhän me kaikki mennä uurnille, joko ennakkoon äänestämään taikka viimeistään 28.01. sunnuntaina ja piirretään nro 8 korttiin.

Niin vielä onnekkaimmat saivat lisäbonusta, mikäli lähtivät ABC:lle kahville tämän tilaisuuden jälkeen. Niinistö seurueineen nimittäin meni sinne kahville ennen lentoaan Helsinkiin.

Max Björkskog
Kokkolan Kokoomus

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *