Jussi Taittonen jatkaa puheenjohtajana

Kuortanelainen Jussi Taittonen valittiin yksimielisesti jatkamaan piirin puheenjohtajana. Varapuheenjohtajiksi valittiin kauhavalainen Anna-Maija Renko ja Riku Hirsimäki Kurikasta. Piirihallituksen jäseneksi ja taloudenhoitajaksi valittiin lapualainen Kai Pöntinen.

Muista piirihallituksen jäsenistä suoritettiin vaali. Yhteensä 14 ehdokkaasta valituksi tulivat: Max Björkskog Kokkolasta, Rami Puro Soinista, Jesse Luhtala Seinäjoelta, Erkki Syväoja Isojoelta, Wilhelmiina Kukkamo Ilmajoelta, Tommi Mäki Vaasasta, Sami Keskinen Jalasjärveltä ja Liisa Lähdesmäki Seinäjoelta.

Poliittisen katsauksen pitivät kansanedustaja Susanna Koski ja Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo.

Syyspiirikokous 2017

Pohjanmaan Kokoomus: Läpinäkyvyyttä suorahankintoihin

Pohjanmaan Kokoomus vaatii suorahankintojen läpinäkyvyyden lisäämistä pk-yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi. Yritykset ovat avainasemassa kuntien elinvoiman ja tulevaisuuden suhteen. Hankintalaki mahdollistaa tasapuolisen kilpailutuksen, mutta sallii myös julkishallinnon suorahankinnat kynnysarvojen puitteissa. Suorahankintojen ongelma kärjistyy monessa kunnassa tiedonsaannin vaikeuteen.

Jotta kuntalainen saisi tietoonsa kenen päätöksellä, miten paljon ja kenelle on maksettu tietystä tuotteesta tai palvelusta, hänen on pyydettävä jokainen hankintaan liittyvä dokumentti erikseen. Tämä toimintatapa noudattaa julkisuuslain pääsääntöä viranomaisten asiakirjojen julkisuudesta, mutta on tehoton ja hidas.

Jotta suorahankintojen tasapuolisuutta voidaan arvioida, tulee ne avata julkisesti tarkasteltaviksi, kuten kilpailutuksen kautta tehdyt hankinnat. Kriittisellä ulkopuolisella tarkastelulla on mahdollista saavuttaa kustannussäästöjä, ehkäistä väärinkäytösriskejä ja lisätä kuntalaisten luottamusta.

Luottamuksen lisääminen voi mahdollistaa kynnysarvojen noston, jolloin kunnat voivat hankkia entistä enemmän tuotteita ja palveluja omalla alueellaan toimivilta pk-yrityksiltä. Tämä hyödyttää niin alueellista elinkeinoelämää, kuin kunnan työllisyyttä ja verokertymää.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *