Valinnanvapaus on potilaalle suuri etu

Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus on tyytyväinen hallituksen sote-linjauksiin. Asiakkaan valinnanvapauden parantaminen oli Kokoomuksen tavoitteena, ja siinä onnistuttiin erinomaisesti.

Uudistus tuo kaivatun parannuksen erityisesti peruspalveluihin. Valinnanvapaus takaa nopeamman hoitoon pääsyn ja potilaan pompottelu luukulta toiselle poistuu. Valinnanvapaus ja perusterveydenhuollon tehostuminen vähentää erikoissairaanhoidon tarvetta ja siten myös kustannusten kasvua saadaan hillittyä.

Piirihallitus on erityisen tyytyväinen siihen, että myös pk-yritysten mahdollisuudet tuottaa sote-palveluja otettiin hallituksen uudistuksessa hyvin huomioon. Sekin oli Kokoomuksen vaatimus.

Myös maksu- ja asiakassetelien nykyistä laajempi käyttöönotto sekä vammaisten ja ikäihmisten henkilökohtainen hoitobudjetti ovat hyviä ja kaivattuja uudistuksia.

Luottamus terveyspalveluihin palautettava Pohjanmaalla

Pohjanmaan Kokoomus ilmaisee huolensa Vaasan keskussairaalaa koskevan päivystyskeskustelun aiheuttamista vahingoista. Piirihallitus paheksuu, että julkisuudessa on esitetty tarkoitushakuisesti täysin vääriä väitteitä Vaasan keskussairaalan tulevaisuudesta. On jopa peloteltu, että koko päivystys loppuu Vaasasta. Väite ei ole totta.

Vaasan keskussairaalassa säilyy käytännössä nykyisen kaltainen päivystys. Vaasan sairaanhoitopiiri ja Turkuun vaihdettu erityisvastuualue sopivat yhdessä päivystyksestä. Tähän laki antaa mahdollisuuden.

Ensi vuonna terveydenhuoltolain keskitetyn hoidon perusteella annettava asetus vaikuttaa lähinnä vain avosydänkirurgiaan, mutta Vaasan sairaanhoitopiiri on jo aiemmin päättänyt itse omalla päätöksellään lopettaa avosydänkirurgian.

Alueemme yhteistyötä repivän keskustelun kiihdyttäjä on ollut oppositiopuolue Rkp, joka yrittää entisestään kasvattaa omaa valtaansa Pohjanmaan alueella niin kunta- kuin maakuntavaaleissakin. Keskustelu on heikentänyt luottamusta terveydenhuoltoon sekä aiheuttanut ihmisten mieliin huolta ja epävarmuutta. Luottamus on saatava palautettua!

Lisätiedot

Jussi Taittonen
Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja
puh. 050 3555 727

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *