Vahvan ja onnellisen Vaasan puolesta

Kaupunki on kaikkia asukkaitaan varten. Edellytyksiä hyvään elämään voidaan luoda vain menestyvässä kunnassa. Vanha totuus on, että hyvinvointia on luotava, ennen kuin sitä voidaan jakaa.

Yhdessä saamme enemmän aikaan kuin yksin, se puhuu yhteistyön puolesta laajemminkin. Hyvän kehityksen perusta saadaan aikaan yhteistyöllä elinkeinoelämän, viranomaisten, järjestöjen ja koulutuslaitosten kesken. Tämä on Vaasan tavaramerkki, sen hyvät tulokset tiedämme.

Meillä Vaasassa on vilkas kansainvälinen elinkeinoelämä myötävaikuttanut korkeaan työllisyyteen ja hyvään tulo- ja verokehitykseen. Tällainen kunta voi luoda paljon hyvää, josta asukkaat pääsevät nauttimaan ja olemaan onnellisia, esimerkiksi hyvää hoivaa vanhuksille, vammaisille ja sairaille, turvallista sairaanhoitoa, hyvää lasten päivähoitoa, koulutusta sekä aktiivista ja terveellistä vapaa-aikaa, panostusta pienempiin opetusryhmiin, erityisopetukseen, opintojen ohjaukseen, vahvistettuun oppilashuoltoon ja mielenterveyspalveluihin. Itse korostan myös terveyttä edistäviä toimenpiteitä – terveessä kaupungissa elää onnellisia ihmisiä.

Ilmastopolitiikassa Vaasa on hyvin asemoitunut. Energiaosaaminen on vahvaa ja EnergyVaasa voi vaikuttaa laajasti ilmastonmuutoksen hillintään. Tämä tuottaa investointeja, työpaikkoja ja tuloja kaupungille.

Kaupunkimme tarvitsee väestökasvua ja lisää työväkeä. Nuoria on rohkaistava jäämään Vaasaan koulutuksensa jälkeen.

Kehittäkäämme Vaasaa tämän maanosan vetovoimaiseksi keskukseksi rakentamalla siltoja – ei muureja.

Lisätietoja:

Kategoriat: Blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *