Pohjanmaan Kokoomus: Hallituksen talouspolitiikka ajaa veronkorotuksiin

Pohjanmaan Kokoomus on huolissaan hallituksen verolinjauksista. Suomen kokonaisveroaste on tällä hetkellä yksi OECD-maiden korkeimpia.

Hallituksen holtiton talouspolitiikka tarkoittaa kiristyviä veroja tulevaisuudessa. Koska työllisyystoimet jätetään tekemättä ja hallitus betonoi pysyvät lisämenot toisen asteen koulupakkoon sekä byrokratiaa kasvattavaan maakunta- ja soteuudistukseen, ei talouden tasapainottamisen vaihtoehdoksi jää muuta kuin veronkiristykset.

Valtiovarainministeriö on jo arvioinut, että kuntien veronkiristysten tarve on 5,5 %-yksikköä keskimäärin vuoteen 2040 mennessä, jos mitään ei tehdä.

Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa osoitetaan kokonaisuuden rahoitus siirtämällä verotuksen painopistettä haittojen ja kuluttamisen verotukseen, jolloin jokainen voi itse päättää omista rahoistaan ja siitä, miten ne viisaasti käyttävät.

Kokoomus toteuttaisi ansiotuloverotuksen keventämisen tasaisesti kaikille palkansaajille ja eläketulon saajille. Tuloverotuksen keventäminen tuo keskimääräiselle palkansaajalle jopa 500 euroa enemmän käteen vuodessa.

Korkea veroasteemme heikentää myös yritystemme pärjäämistä. Useiden kansainvälisten kilpailukykyvertailujen mukaan suurin haasteemme on nimenomaan korkea verotus. Se heikentää yrityksien kannustimia palkata ja investoida sekä sijoittajia sijoittamasta Suomeen.

Pohjanmaan Kokoomus odottaa hallitukselta ryhtiliikettä veropolitiikkaan. Verojen keventäminen on tehokas osa elvyttävää politiikkaa. Naapurimaamme Ruotsi on kuitenkin päätynyt tähän keinoon sosialidemokraattisen pääministerin johdolla. Herää epäilys, että onko vasemmistohallitukselle asiasta tullut vain ideologinen kysymys jatkumona siihen samaan valitettavaan ketjuun, ettei tehdä muitakaan toimia, jolla taloutta, työllisyyttä ja kasvua edistettäisiin.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.