Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

Pohjanmaan Kokoomus: Keskustan vankka tuki Haavistolle järkyttää

Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus on järkyttynyt Keskustan antamasta vahvasta tuesta ministeri Pekka Haavistolle tiistain epäluottamusäänestyksessä.

Perustuslakivaliokunnan mukaan Haavisto on ministerinä rikkonut sekä hallintolakia että ulkoasiainhallintolakia, siirtäessään konsulipäällikön muihin tehtäviin.

Vuosi sitten Keskusta ei antanut tukea Antti Rinteelle, mutta nyt tuen saa Haavisto. Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus ihmettelee Keskustan erikoista logiikkaa.

Keskusta on eduskuntaryhmän tiedotteella kertonut, ettei se hyväksy Haaviston lainvastaista toimintaa, mutta siitä huolimatta äänesti Haaviston luottamuksen puolesta. Kansalaisten on ilmeisesti oltava erityisen tarkkana siinä, mitä keskusta sanoo ja lopulta tekee.

Oikeusvaltioperiaatteen mukaan julkisen vallan tulee aina perustua lakiin. Kun tästä periaatteesta luovutaan ja katsotaan sormienläpi ministeri Haaviston toimet, on edessä kansalaisten luottamuksen rapautuminen valtion johtoa kohtaan.

-On perin kummallista, että hallitus antaa Vihreiden määrätä koko hallituksen tahdin ja suunnan. Luottamusäänestyksessä on kysymys lain noudattamisesta ja Haaviston toimien hyväksymisestä. Nyt keskusta ja muut kumppanit päätyivät kyseenalaiseen ratkaisuun sanoissaan ja teoissaan, ihmettelee Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *