Pohjanmaan Kokoomus: Yrittäjät tarvitsevat tukea ahdinkoonsa

Koronavirus koettelee Suomea ja suomalaisia. Nyt on tärkeintä tehdä kaikki voitava ihmisten terveyden suojelemiseksi. Epidemia vaatii rajoitteita arkeen, jotta selviämme vaikeasta tilanteesta mahdollisimman pienin vahingoin. Maan hallituksella on kaikkien eduskuntapuolueiden tuki tehdä kaikki tarpeelliseksi katsotut toimenpiteet ihmisten terveyden ja suomalaisten turvaamiseksi.

Terveysriskien lisäksi kannamme suurta huolta yrityksistä ja yrityksissä työskentelevistä ihmisistä. Koronaviruksen vaikutukset näkyvät nyt jo yritysten kassassa. Kriisin vaikutukset ulottuvat myös pitkälle tulevaan.

Kriisin alussa ensimmäisiä häviäjiä olivat matkailualan yritykset, kun turistivirrat hupenivat yllättäen. Kun suomalaiset jäävät nyt kotiin ja tapahtumia on jouduttu perumaan, on kysyntä pysähtynyt monilla aloilla kuin seinään.

Yritysten hätä on suuri tässä uudessa tilanteessa, vaikka poikkeusolot ovat vasta alkaneet. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat pienyrittäjät, jotka jo nyt kärsivät hiljentymisestä. On suuri riski, että tähän saakka säntillisesti asiansa hoitaneet yritykset ajautuvat konkurssiin.

Pohjanmaan Kokoomus odottaa julkisilta toimijoilta nopeaa valmistautumista yrittäjien ja yritysten henkilökunnan auttamiseksi kriisin yli. Maan hallituksen, maakunnallisten toimijoiden ja kuntien tulisi nyt valmistautua tukemaan paikallisia yrityksiä käytettävissä olevin keinoin.

Esitämme, että hallitus antaa Verohallinnolle ohjeen mahdollistaa yritysten oma-aloitteisten veromaksujen korottoman lykkäyksen ja yrittäjäeläke- ja työnantajamaksujen lykkäyksen siihen asti, että koronakriisi on ohi.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *