Pohjanmaan Kokoomus: Luotto Rinteen hallitukseen hukassa

Eduskuntavaalien jälkeen on nähty hallituspuolueiden toimesta melkoinen farssi. Hallitusohjelmassa luvattiin kaikenlaista hyvää ilman minkäänlaista realismia. Kesällä hallituspuolueet riitelivät keskenään juuri sovitun hallitusohjelman kirjauksista ja tämä näkyy nyt ensimmäisessä budjetissa. Ensi töikseen hallitus on alkanut perua jo tekemiään lupauksia. Nykyinen pääministeripuolue ilmoitti vaalien alla, että he laittavat hoitajamitoituksen välittömästi kuntoon, tietäen samaan aikaan, ettei sen toteuttaminen käytännössä onnistu yhtäkkiä. Tällä valheellisella lupauksella noustiin hallituksenmuodostajan asemaan.

Budjettiriihestä tultiin ulos jakobudjetilla. Hallitus päätti rahoittaa tämän kaiken kivan omaisuutta myymällä sekä lainarahalla. Huvittavinta on, että koko hallitusohjelma perustuu 75 % työllisyysasteen saavuttamiseen ja 60 000 uuteen työlliseen, mutta budjettiriihestä tulleet työllisyyskeinot pääministeri Rinnekin myönsi täysin riittämättömiksi.
Etlan arvion mukaan Suomen talous ajautuu tekniseen taantumaan ensi vuoden loppuun mennessä 48 prosentin todennäköisyydellä. Kun hallitus on nyt käyttänyt etukäteen jakovaransa, sopinee kysyä, että tuleeko hallitus perumaan loputkin lupaamistaan tulevaisuusinvestoinneistaan?

Rinteen hallituksen tapa tehdä politiikkaa herättää esiin kysymyksen siitä, miten äänestäjä voi varmistua, että annetut lupaukset pidetään? Nyt poukkoilevalla politiikalla voi olla kauaskantoisia seurauksia kansalaisten luottamukseen.

Pohjanmaan Kokoomus odotti, että hallitus olisi budjettiriihen loppumetreillä palauttanut luottamuksen vastuulliseen politiikkaan. Vastuullinen päätöksenteko olisi jokaisen poliitikon etu. Hallituksen toimet murentavat entisestään suomalaisten luottamusta poliittiseen päätöksentekoon.

 

 

Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *