Pohjanmaan Kokoomus: Veronkorotukset kurittavat autoilijoita

Rinteen hallitus on hallitusohjelmaan kirjannut pitkän listan veronkorotuksia, jotka väistämättä rankaisevat autoilijoita koko maassa. Pohjanmaan Kokoomus ihmetteleekin, että miten keskustalaiset ovat kirjauksiin suostuneet maakuntien puolestapuhujina.

Hallitus aikaa kiristää fossiilisten polttoaineiden verotusta kuluttajahintojen ennustetun nousun mukaisesti 250 miljoonalla eurolla vaalikauden aikana. Tämä tarkoittaa noin 5 sentin korotusta litrahintoihin.

Pohjanmaan Kokoomus katsoo, että polttoaineveronkorotuksella on huomattavia vaikutuksia kansalaisten talouteen ja yrittäjyyteen. Nämä vaikutukset lisäävät yritysten kustannuksia ja lisäävät eriarvoisuutta maaseudun ja kaupunkien välille. Myös pääkaupunkiseudun autoilijat joutuvat ahtaalle, jos ruuhkamaksut otetaan käyttöön.

Autoilun päästöjen vähentäminen on hyvä tavoite, mutta sitä ei saa tehdä maaseutua kurittamalla, jossa julkinen liikenne ei ole vaihtoehto.

Jotakin hyvääkin hallitusohjelmassa on. Hallitus on kirjannut perusväylänpitoon vuodesta 2020 eteenpäin 300 miljoonan euron vuosittaisen tasokorotuksen sekä talvikunnossapitoon tehtävän 20 miljoonan euron pysyvän korotuksen perusväylänpidon tasokorotuksen sisällä. Rahoitusta kohdennetaan erityisesti alueille, joissa talvi asettaa suurimmat haasteet.

Kokonaisuutena Rinteen hallitus kuitenkin rankaisee suurkaupunkien ulkopuolella ja maaseudulla asuvia kohtuuttomasti – erityisesti autoilijoita ja kuljetusyrittäjiä.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *