Sami Yli-Rahnasto Kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi

Yli-rahnastoKokoomus on asettanut kauhajokisen maanviljelijän, Sami Yli-Rahnaston ehdokkaaksi toukokuussa käytäviin Eurovaaleihin. 52-vuotias Yli-Rahnasto on toiminut sikatilallisena kotitilallaan Etelä-Pohjanmaalla jo yli 20 vuoden ajan. Hänellä on pitkä vaikuttajaura erilaisissa kunnallisissa- ja maakunnallisissa organisaatioissa, sekä tuottajajärjestön eri tehtävissä. Koulutukseltaan hän on agrologi.

”Tartun haasteeseen täynnä tarmoa ja halua vaikuttaa. Suomen valmistautuessa EU:n puheenjohtajakauteen, tarjoaa eurovaaliehdokkuus loistavan mahdollisuuden nostaa keskusteluun ajankohtaisia, suomalaisille tärkeitä asioita.”, toteaa Yli-Rahnasto.

Yli-Rahnasto kertoo suomalaisen maatalouden ja haja-asutusalueiden elinvoimaisuuden edistämisen olevan tärkeimpiä teemojaan.

”Kampanjani kantavia teemoja ovat elinvoinen maaseutu ja meille kaikille suomalaisille erityisen tärkeä, puhdas kotimainen ruoka. Euroopan Unionissa tehdään keskeisiä päätöksiä, jotka koskettavat suomalaista maataloutta. Minulla on vuosikymmenien mittaista kokemusasiantuntijuutta maanviljelystä ja maaseudun puolestapuhujana olemisesta. Uskon, että tätä kokemusta vasten pystyn hyvin edistämään meille tärkeitä asioita ja pitämään huolen siitä, että Suomi pitää puolensa maatamme koskevissa päätöksissä. Esimerkiksi maaseudun kehittämisvaroja on ohjattava aktiivisemmin Suomeen ”, Linjaa Yli-Rahnasto.

Yli-Rahnasto nostaa esiin myös Brexitin ja EU:n uuden ohjelmakauden merkityksen Suomen kannalta tärkeinä asioina.

”Jos Brexit tapahtuu, tarkoittaa se sitä, että EU:n rahoituspohjaa uudistetaan. Haluan pitää huolen siitä, että budjettia kehitetään oikeudenmukaisesti ja siten, että suomalainen maataloustuotanto turvataan.”, kertoo Yli-Rahnasto.

Eurovaalit käydään 26. Toukokuuta 2019.

 

Lisätietoja:

Sami Yli-Rahnasto
tel: 040 088 5023
email: sami.ylirahnasto@gmail.com

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *