Kokoomus iski kunnarin – Pesäpallovaikuttaja Risto Ojanperä ehdolle kansanedustajaksi

Pohjanmaan Kokoomus on asettanut keskiviikon (13.2.2019) kokouksessaan seinäjokisen pesäpallovaikuttaja Risto Ojanperän eduskuntavaaliehdokkaakseen Vaasan vaalipiirissä. 54-vuotiaalla Ojanperällä on mittava tausta suomalaisen pesäpalloilun parissa ja hänet tunnettaan laajalti yli lajirajojen. Ojaperä on toiminut muun muassa Suomen pesäpalloliiton valmennus- ja koulutuspäällikkönä ja on valmentanut lukuisia huipputason mies- ja naisjoukkueita. Hän johti Vimpelin Vedon suomenmestariksi vuonna 2010 ja siirtyi viime kesänä kasvattajaseuransa Alajärven Ankkureiden pelinjohtajaksi kesken kauden. Viimeiset kuusi vuotta Ojanperä on toiminut myyntiedustajana Skaala IFN Oy:llä.

”Kyllähän tätä ehdokkuutta tuli pohdittua perinpohjaisesti. Lopullisen päätöksen kuitenkin sinetöi ystävien tuki ja useat yhteydenotot ympäri maakuntaa, joissa minua kannustettiin lähtemään ehdolle. Kun lähden johonkin, teen sen täysillä. Uskon kerääväni kannatusta ympäri maakuntaa ja selkeän läpimenoon.”, kertoo Ojanperä

Keskeisimmäksi teemakseen Ojanperä nostaa kampanjassaan suomalaisten terveyden, hyvinvoinnin ja sen tuoman turvan.

”Olen ison osan elämästäni tehnyt töitä suomalaisen liikunnan ja terveyden edistämisen eteen. Tämän lisäksi toimiessani vanhusten- ja mielenterveyshoitajana olen kerryttänyt kokemusta terveysalan eri käytännöntöistä. Nyt on oikea aika siirtyä seuraavalle tasolle ja siksi pyrin eduskuntaan viemään eteenpäin kokonaisvaltaista ihmisten hyvinvointia. Hyvinvoiva Suomi tarvitsee tekoja ja uskon, että kerryttämäni asiantuntemus mahdollistaisi niiden syntymisen”, kertoo Ojanperä.

Hyvinvointiyhteiskunnan toimivuuden rinnalle Ojanperä nostaa työnteon merkityksen yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toimivuuden turvaajana sekä puhtaan suomalaisen ruoan.

”Uskon, että työnteolla on paljon suurempikin merkitys kuin vain oman elannon ansaitseminen ja yhteiskunnan palveluiden rahoittaminen. Se, että ihmisellä on töitä tuo merkityksellisyyttä jokaisen henkilökohtaiseen elämään ja lisää sitä kautta myös hyvinvointia. Siksi haluan olla edistämässä yrittäjyyttä ja työpaikkojen syntymistä Suomeen. Suomessa on tämän lisäksi jatkossakin taattava edellytykset puhtaan suomalaisen ruoan tuottamiseen. Siihen meillä täällä Etelä-Pohjanmaalla on paljon annettavaa”, Ojanperä tarkentaa.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *