Syksy tuo arjen kiireet tullessaan

Wilhelmiina Kukkamo
Wilhelmiina Kukkamo

Varmin merkki kesälomien päättymisestä ja syksyn saapumisesta ovat pienet koululaiset liikenteessä. Saattelin esikoiseni viime viikolla ensimmäistä kertaa koulutielle ja tuntui kuin koko asuinalue olisi herännyt horroksesta eloon. Pienet koululaiset isot reput selässään kiirehtivät tiellä innoissaan kohti koulua. Osa koululaisista harjoittelivat koulutietä ensimmäistä kertaa vanhempiensa kanssa kävellen tai polkupyörillä. Meno oli välillä harhailevaa ja poukkoilevaa puolelta toiselle. Autoilijoilta vaaditaankin nyt valppautta ja malttia liikenteessä. Joka syksy lehdistä saa lukea läheltä piti tilanteista suojatiellä, kun koululaiset ylittävät tietä ja aikuiset kiirehtivät töihin. Mikään kiire ei ole pienen koululaisen hengen arvoinen. Ollaan siis me aikuiset kärsivällisiä liikenteessä ja huomioidaan pienet kulkijat.

Kesälomien päättymisen huomaa myös töiden alkamisesta ja siitä, että sähköpostiin tulee jälleen tasaiseen tahtiin postia. Kalenteri täyttyy kokouksista, tapaamisista, koulutuksista, lasten harratuksista ym. Arkirutiinit alkavat pyörimään jälleen vauhdilla. Ainakin oma kalenterini täyttyy helposti pitkälle syksyyn. Mieleen hiipii vääjäämättä myös ajatus joululomasta, montako viikkoa siihen on.

Puolueaktiiveille ja järjestöihmisille tuleva syksy on mielenkiintoinen. On mahdollista, että meillä on ensi keväänä kolmet vaalit. Euro- ja eduskuntavaalien lisäksi maakuntavaalit sijoittuvat vain muutamien kuukausien sisään. Tämä tarkoittaa heti syksyllä alkavaa vaalityötä ja kampanjointia, mikä vaatii ehdokkailta ja vapaaehtoisilta valtavaa ponnistusta järjestötyön eteen.

Kaikesta kiireestä huolimatta tervetuloa ihana syksy ja arki!

Wilhelmiina Kukkamo
Seinäjoki

Kategoriat: Blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *