Kokoomuksen maausko on vahvaa

Julkaistu Ilkassa 2.8.2017

Olin hämmästynyt, kun luin kansanedustaja Antti Kurvisen (20.7.) yleisöosastokirjoituksen, jossa hän maalaili uhkakuvia Etelä-Pohjanmaan tulevaisuudesta, jos keskustapuolue ei ole maan hallituksessa.

Olen tehnyt elämäntyöni maatalouden puolesta ja kokoomuslaisena. Ihmettelen Kurvisen kirjoitusta, että kokoomuslaiset eivät välittäisi maaseudun elinvoimaisuuden kehittämisestä.

Kurvinen antoi myös ymmärtää, että ilman keskustapuoluetta turkistarhaus kiellettäisiin.

Kokoomuksessa kyllä ymmärretään, mistä ruoka tulee ja paljonko siihen tarvitaan työtä. Kun Venäjän pakotteet Ukrainan kriisin takia romahduttivat maidontuotannon kannattavuuden, silloinen maatalousministeri Petteri Orpo ja europarlamentaarikko Petri Sarvamaa puolustivat suomalaista maanviljelijää. Presidentti Sauli Niinistö, entisenä kokoomuslaisena, korostaa aina elintarvikkeiden omavaraisuuden välttämättömyyttä turvallisuuspoliittisena asiana.

Kokoomuslaiset kansanedustajat ovat tehneet töitä turkistarhauksen puolesta enemmän kuin moni muu. Sisäministeri Paula Risikko ja kansanedustaja Susanna Koski ovat vahva maaseutupoliittinen voima. Kokoomuksella on lisäksi aktiivinen maaseutuvaltuuskunta, josta ministeri- ja eduskuntaryhmä saavat suoraa palautetta muun muassa E-P:n viljelijöiltä.

Kurvinen laski erikoisella tavalla Keskustan, Perussuomalaisten ja Sinisen tulevaisuuden yhteisen kannatuksen. Oliko tämä toive puolueiden yhdistämisestä Keskustan kannatuspohjan kasvattamiseksi?

Näitä puolueita yhdistävästä aatteesta olisi perinteinen keskustalaisuus kaukana.

ANNA-MAIJA RENKO
Varapuheenjohtaja,
Pohjanmaan Kokoomus

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *