Kokoomuslaiset arvot elävät Pohjanmaalla

Tulevan alueuudistuksen myötä kunnallisessa päätöksenteossa tapahtuva muutos ohjaa päätösvaltaa maakuntavaltuustoille. Julkiset hankinnat ovat yksi tärkeä kansantalouden moottori, jossa on parantamisen varaa. Julkisia hankintoja arvioidaan olevan vuosittain yli 30 miljardia euroa, josta elintarvikehankintojen osuus on yli 300 miljoonaa. Työllisyysvaikutuksena tämä tarkoittaa noin 80 000 henkilötyövuotta. Lähiruoalla on monia suotuisia vaikutuksia ympäristöön, ilmastoon, sosiaaliseen tasa-arvoisuuteen, pääomaan sekä kulttuuriin.

Pohjanmaan Kokoomus vaatii normien purkua maaseudun elintarviketuotannon ja pienten yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi.

Tulevan sote- ja maakuntauudistuksen myötä hankinnoissa on luotava mahdollisuuksia pienyrityksille ja ruokasektorille.  Myös valtioneuvosto on kirjannut tämän tavoitteeksi.

Edellytämme, että julkiset hankinnat toteutetaan entistä laadukkaammin ja niin että hankintojen koot mahdollistavat alueellisten ja paikallisten yritysten osallistumisen ja menestymisen. Maakunnassamme on erinomaista ja laadukasta alkutuotantoa ja huippuosaamista.

Pienillä teoilla synnytetään positiivinen kierre ja nostetaan yhdessä Suomi jaloilleen!

Lisätiedot

Jussi Taittonen
Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja
puh. 050 3555 727

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *