Pohjanmaan Kokoomus esittää Janne Sankeloa puoluejohtoon

Pohjanmaan Kokoomus on päättänyt asettaa kauhavalaisen Janne Sankelon, 49, ehdolle Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Sankelo on toiminut puolueen varapuheenjohtajana kaksi kautta, yhteensä neljä vuotta. Kokoomuspiirin entisenä puheenjohtajana hänellä on vankka pohja poliittisesta kenttätyöstä.

Koulutukseltaan Sankelo on kasvatustieteiden maisteri ja hän on urallaan toiminut monipuolisesti opetusalan tehtävissä. Hän toimii Vapo Oy:n sidosryhmäjohtajana ja viljelee kotitilaansa Kauhavalla. Sankelo on ollut aikaisemmin kansanedustajana ja hän johtaa nykyään Kokoomuksen maaseutuvaltuuskuntaa. Hänen ideoimiaan ovat kentältä hyvää palautetta saaneet maakuntakierrokset.

– Kokoomus on koko Suomen ja kaikkien suomalaisten puolue. Meillä on oltava tilaa erilaisille mielipiteille sekä aatevirtauksille. Seinät leveällä ja katto korkealla, eri alueiden vahvuudet huomioiden, hän sanoo.

Sankelon mukaan puolueen ei pidä antaa maalata itseään nurkkaan tai tuudittautua hallitusvastuun nojalla himmeämpiin kannatuslukemiin.

– Olemme puolueena tienhaarassa. Suomen talouden pelastaminen on elintärkeää, mutta myös puolueen on pärjättävä.  Kokoomuksen aatteen tulee vaikeina aikoina palaa entistäkin kirkkaammin.

– Viesti, vastuu ja tekeminen mitataan seuraavan kerran kuntavaaleissa, jossa meidän tavoitteenamme on kärkipaikka.

Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jussi Taittonen on tyytyväinen Sankelon päätökseen lähteä tavoittelemaan jatkokautta.

– Janne on puolueen luottotyyppi, joka tunnetaan koko Suomessa. Hänellä on varapuheenjohtajana selkeä rooli. Kaikki pitävät häntä helposti lähestyttävänä ja luotettavana neuvottelijana.

Kokoomuksen puoluekokous pidetään kesäkuussa Lappeenrannassa.

Lisätiedot

Janne Sankelo
Kokoomuksen varapuheenjohtaja
puh. 050 5120 519

Jussi Taittonen
Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja
puh. 050 3555 727

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *