Pietikäinen: yhteiset pelisäännöt luomutuotantoon

Euroedustaja Sirpa Pietikäinen valmistelee europarlamentissa ympäristövaliokunnan lausuntoa luomutuotantoa ja luomutuotteiden merkintöjä koskevaan esitykseen.

– Tarvitsemme yhteisen pelisäännöstön, jotta kuluttajat voivat luottaa luomumerkintään, hän sanoo.

Pietikäinen korostaa, että kaikille tuottajille pitää olla tasapuolinen kohtelu, niin että esimerkiksi suomalaiset tai muut eurooppalaiset tuottajat eivät kärsisi siitä, jos joku tee asioita huonommin ja siten tienaa luomun avulla.

Siksi tavoitteena on yhtenäistää pelisäännöstöä, parantaa kolmansista maista tulevien luomutuotteiden valvontaa ja saada sellaisia toimia aikaan, joilla kuluttajien luottamus vähintään säilyy ja toivottavasti paranee, Pietikäinen muistuttaa.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.