Keski-Pohjanmaan aluevaltuustoryhmä: Puututaan nuorten liikkumattomuuteen – huomio ennaltaehkäisyyn ja liikunnan edistämiseen

Kokoomuksen Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoryhmä on huolissaan nuorten liikkumattomuudesta. Viime viikolla julkistettiin valtakunnallisen Move! -liikuntatestin tulokset. Tulosten perusteella keskipohjalaisten koululaisten tulokset olivat koko maan tuloksia heikoimpia.

Noin 40 prosentilla tytöistä ja pojista on fyysinen kunto sellaisella tasolla, joka saattaa haitata terveyttä ja hyvinvointia. Peräti puolella 8. luokan tytöistä toimintakyky oli tasolla, joka voi vaikeuttaa jaksamista.

Huomion kiinnittäminen ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon on hyvinvointialueen yksi tärkeistä tavoitteista. Liikunnan lisäämisellä on siinä keskeinen rooli. Liikkumattomuus aiheuttaa tutkimusten mukaan myös merkittäviä kustannuksia yhteiskunnalle.

Liikuntaa tulee edistää kaikissa ikäluokissa. Tätä tulee toteuttaa hyvinvointialueen ja kuntien yhteistyönä. Kokoomuksen Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoryhmä esittää käytännön toimenpiteenä tilaisuutta kuntien, yhdistysten ja yritysten välisen yhteistyön sekä liikunnan edistämisen suunnitelmien selvittämiseksi.

Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on aluevaltuutettu Helinä Marjamaa.

Lisätietoja:

Pekka Kauppi

Aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja, Keski-Pohjanmaa

040-509 3276

Kokkola

Kategoriat: Hyvinvointialueet, Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *