Paras palvelu ei synny sattumalta

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto on hyväksynyt alueelle laaditun strategian. Hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui kokoukseen 21. marraskuuta 2022.

Kokoomuksen aluevaltuuston ryhmäpuheenjohtaja Lasse Rajala antoi puheenvuorossaan kiitoksen valmistelusta. Strategia ottaa henkilöstön hyvin huomioon ja takaa palvelujen saatavuuden myös tulevaisuudessa. Vahva talous on itsehallinnon edellytys.

– Palvelujen saatavuus on aina ykkösasia, joka kansalaisilla on mielessä. Tarvitsemme henkilöstöä, joka on tärkein voimavaramme. Veto- ja pitovoimasta ei voi puhua yhtään liikaa, Rajala muistuttaa.

Rajala esitti huolen kansalaisten ja henkilöstön tiedontarpeesta Kokoomusryhmä korostaa tiedonkulkua ja selkeyttä muutoksen keskellä. Työntekijöillä on oltava turva ja luottamus.

– Vielä on epäselvyyttä, kuka on esimies vuoden vaihteessa tai huolta palkanmaksusta.

Kokoomuksen aluevaltuustoryhmä korostaa talouden merkitystä aidon itsehalllinnon takaajana. Kokoomusryhmä muistuttaa, että vahva talous ei synny sattumalta vaan vaatii määrätietoista työtä toteutuakseen. Kaikkea ei tarvitse itse, vaan hyvinvointialueella voidaan hyödyntää monituottajuutta.

– Voimme hakea apua markkinoilta ja muilta julkisorganisaatioilta, Rajala muistuttaa.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.