Sopimuspalokuntien toiminta turvattava

Kokoomuksen Keski-Pohjanmaan aluevaltuustoryhmä kantaa huolta vapaaehtoisen pelastustoiminnan asemasta ja tulevaisuudesta. Hyvinvointialueen valtuusto keskusteli maanantaina erityisesti sopimuspalomiesten varallaolojärjestelmän rahoituksesta ja tulevaisuudesta.

Kokoomuksen valtuustoryhmä tyrmäsi heikennykset sopimuspalomiesten teknisten varojen määrään ja yhtyi esitykseen varallaolojärjestelmän rahoituksen turvaamiseksi. Esityksen mukaan varat sopimuspalokuntien toiminnan turvaamiseksi tulee löytyä pelastuksen toimialan sisältä.

– Velvollisuutemme on tuoda turvaa ihan jokaiselle hyvinvointialueen asukkaalle. Emme voi kannattaa heikennyksiä sopimuspalomiesten teknisten varojen määrään, linjaa kokoomuksen aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Kauppi.

Kauppi nosti esiin puheenvuorossaan sopimuspalokuntien tulevaisuuden ja peräänkuulutti arvostusta. Sopimuspalokuntien toimintaan ja vetovoimaan on panostettava ja arvostusta kasvatettava.

– Haluamme, että nykyiset sopimuspalomiehet kokevat saavansa arvostusta ja kiitosta työstä joihin he vapaaehtoisesti lähtevät.

Kokoomuksen aluevaltuustoryhmä korostaa vapaaehtoisen pelastustoiminnan merkitystä avun ja turvan takaajana pitkien etäisyyksien alueella.

– Emme todellakaan halua samanlaisia uutisia kuin Kärsämäeltä syksyllä, jolloin lähin sammutusyksikkö olisi ollut 10 minuutin päässä, mutta ensimmäinen yksikkö saapui 27 minuutin kuluttua. Tuhot olivat moninkertaiset.

Lisätietoja:

Pekka Kauppi

Aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja, Keski-Pohjanmaa

040-509 3276

Kokkola

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.