Kuva: Eduskunta

Pohjanmaan Kokoomus: Lainvalmisteluun on voitava luottaa

Pohjanmaan Kokoomus on huolissaan hallituksen lainvalmistelusta ja eduskunnan lainsäätämisen tahdista. Sotelait vietiin eduskunnassa läpi ennätysvauhtia ja eilen ilmennyt virhe on johtanut siihen, että kaksi terveydenhuollon lakia kumottiin liian aikaisin. Näin ollen kansanterveyslaki ja erikoissairaanhoitolaki eivät ole enää voimassa.

Oikeusoppineiden mukaan virheen korjaamiseksi ei riitä eduskunnan vastaus ja kirjoitusvirheen korjaaminen, vaan kumotut lait tulee tuoda eduskunnan käsittelyyn.

Pohjanmaan Kokoomus vaatii, että eduskunta korjaa lakien kumoamisen asianmukaisesti ja säätää kumotut lait takaisin voimaan.  Näin voidaan palauttaa eduskunnan ja hallituksen arvovalta lainsäätäjänä.

-Eduskunnan tärkein tehtävä on säätää lait. Lainvalmistelussa ei voi vedota kiireeseen, eikä suuria lainsäädännön kokonaisuuksia voi säätää siten, että tarvittavat korjaukset tehdään myöhemmin. Hallituksen esitykset tulee olla yksityiskohtaisesti hiottuja sekä eduskunnan on saatava oma aikansa lakien käsittelyyn, linjaa Pohjanmaan Kokoomuksen pj. Jesse Luhtala.

Pohjanmaan Kokoomus näkee, että vastaavanlaiset virheet eivät voi toistua, sillä ne heikentävät eduskunnan luottamusta lainsäätäjänä.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *