101

Mäki Jari

Yrittäjä

Kotipaikka: Ilmajoki

Puhelinnumero: 0400-654 888

 

Jari on 56-vuotias yrittäjä Ilmajoen Koskenkorvalta, syntynyt kuitenkin  Seinäjoen kauppalassa. Perheeseen kuuluu vaimo ja neljä lasta, joista nuorin täyttää tänä keväänä 18 vuotta, sekä  2 lastenlasta. Jari on ollut Ilmajoen kunnanvaltuustossa 2000-2012, kunnanhallituksessa 2008-2012. Lisäksi muutamissa lautakunnissa ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymän valtuustossa. Nykyisin Etelä-Pohjanmaan Opiston johtokunnassa ja Ilmajoen Musiikijuhlien hallituksessa.

Harrastuksena Rotary toiminta, ja erityisesti Rotarien vaihto-oppilastoiminta.

Muut ehdokkaat Vaasan vaalipiirissä

93

Hakola Taija

Kotitalousteknikko

Kotipaikka: Kauhajoki

Puhelinnumero: 040-5571106

 

Taija on pian 68-vuotias kotitalousteknikko Kauhajoelta.

Työuran aikana hän on ollut erilaisissa neuvontatehtävissä ja viimeiset vuodet Kauhajoen kaupungin palveluksessa Sanssinkartanon emäntänä, josta jäi eläkkeelle 2012.

Hän on toiminut pitkään Kauhajoen kaupunginvaltuuston ja –hallituksen sekä kirkkovaltuuston ja –neuvoston jäsenenä sekä maakunnallisissa luottamustehtävissä. Taija on Kauhajoen Kansallisten Seniorien puheenjohtaja. Yhteisten asioiden hoitaminen ja monien yhdistysten toiminta on edelleen tärkeä osa hänen aktiivista elämäänsä.

Taija on arkielämän asiantuntija.

 

 

Lue lisää

94

Heinonen Ilmari

Arkkitehti

Kotipaikka: Pietarsaari

Puhelinnumero: 041-7577 903

 

Ilmari on 65-vuotias, eläkkeelle siirtynyt kaupunkisuunnittelija(arkkitehti), joka on toiminut mm. Vaasan lääninhallituksessa, Vaasan apulaiskaupunginjohtajana ja yrittäjänä.

Hänen vahvuusalueitaan ovat yhdyskuntarakennekysymykset, kaavoitus- ja lupa-asiat sekä ympäristö. Ilmari istuu Pietarsaaren kaupunginvaltuustossa, kokoomuksen edustajana.

 

 

Lue lisää

95

Heinonen Marko

Myyntipäällikkö

Kotipaikka: Vaasa

Puhelinnumero: 050-3596 441

 

Marko on 44-vuotias syntyperäinen Vaasalainen. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi nuorta poikaa. Marko on toisen kauden kaupunginvaltuutettu, sekä vapaa-aikalautakunnan ja työllistämistoimikunnan puheenjohtaja.

Hän on aktiivinen kuntourheilija sekä urheilun taustavaikuttaja. Reserviläisliiton jäsen, ja Vaasan kielikylpy-yhdistyksen jäsen.

 

 

Lue lisää

96

Kallis Bjarne

Valtiotiet. maist. - pol. mag.

Kotipaikka: Kokkola

Puhelinnumero: 050-511 3042

 

Bjarne Kallis on hankkinut arvokasta kokemusta yritysmaailmasta, opetusalalta ja politiikasta. Hän on toiminut konttorinhoitajan, yrittäjänä kauppaoppilaitoksen opettajana ja rehtorina. Kokkolan kaupunginvaltuustossa hän on istunut 40 vuotta ja eduskunnassa 20 vuotta.

Bjarne Kallis tunnetaan työn ja yrittäjyyden puolestapuhujana, tiukan talouspolitiikan kannattajana ja kristillisten arvojen puolustajana. 

 

 

 

Lue lisää

97

Karjalainen Olli-Pekka

Valtiotieteiden kandidaatti, projektipäällikkö

Kotipaikka: Seinäjoki

Puhelinnumero: 040-7545 109

 

Olli-Pekka on valtiotieteiden kandidaatti Seinäjoelta, hän työskentelee Kuortaneen urheiluopistolla kansainvälisen kasvun hankkeen projektipäällikkönä.

Hän on Seinäjoen kaupunginvaltuutettu ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuutettu, Suomen Olympiakomitean hallituksen jäsen ja Urheilijayhdistyksen puheenjohtaja.

Olli-Pekan perheeseen kuuluu vaimo, ja kaksi alle kouluikäistä poikaa.

 

Lue lisää

98

Koski Susanna

HTM, puheenjohtaja

Kotipaikka: Vaasa

Puhelinnumero: 045-6319 707

Lue lisää

99

Kurikka Leena

Sosionomi, yrittäjä

Kotipaikka: Kurikka

Puhelinnumero: 0400-906 646

 

Leena on maatalousyrittäjä, sosionomi, toimittaja ja homeopaatti. Hän asuu Kurikassa omalla hevostilallaan koiran ja kahdeksan hevosen kanssa.

Hänen mottonsa on: Maalaisjärkeä päätöksentekoon!

Maaseudun ja maaseutukaupunkien asiat ovat hänelle tärkeitä samoin kuin kotimaisen ruoan tuotanto ja kotimainen energia.

 

 

Lue lisää

100

Lahti Daniel

Puheenjohtaja

Syntymävuosi: 1987

Puhelinnumero: 044 776 0773

 

Daniel Lahti on 27-vuotias vaasalainen kauppatieteilijä, kaupunginvaltuutettu ja Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja.

Puheenjohtajana hän tuottaa visioita ja näkemyksiä kansallisen koulutuspolitiikan kehittämiseksi. Danielilla on jo valmiit väylät vaikuttamiseen, ja asioiden eteenpäin vieminen on hänelle tuttua.

Monipuoliset työtehtävät ovat tuoneet perspektiiviä päättäjänä toimimiseen. Erityisen arvokkaina Daniel pitää kokemuksiaan hoiva-alalta. Työskentely kehitysvammaisten hoitajana osoitti, miten päivittäinen välittäminen ja huolenpito ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita. Laatuinsinöörinä työskentely puolestaan havainnollisti, miten valtavat mahdollisuudet Suomella on cleantech-alalla.

 

Lue lisää

102

Ojala Ville

Opiskelija, hall.yo.

Kotipaikka: Seinäjoki

Puhelinnumero: 040-7739 889

 

Ville Ojala on 25-vuotias opiskelija Seinäjoelta. Hän opiskelee hallintotieteitä Vaasan yliopistossa.

 

Hän toimii tällä hetkellä Pohjanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtajana, Pohjanmaan Kokoomusnuorten varapuheenjohtajana, Kokoomuksen puoluevaltuutettuna ja Seinäjoen kaupungin nuorisolautakunnan varapuheenjohtajana.

 

Lue lisää

103

Pöntinen Kai

Yrittäjä

Kotipaikka: Lapua

Puhelinnumero: 0500-555 969

 

Kaitsu on 51-vuotias perheenisä Lapualta. Yrittäjänä hän on toiminut jo 30 vuotta.

Kaitsu on pitkänlinjan kokoomuslainen. Hän on tällä hetkellä Lapuan kaupunginvaltuuston ja Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja. Sen lisäksi Kaitsulla on lukuisia kunnallisia, maakunnallisia, valtakunnallisia ja myös kansainvälisiä luottamustehtäviä.

Pitkästä poliittisesta urastaan huolimatta Kaitsu on ehdokkaana vasta toista kertaa, neljä vuotta sitten läpimeno oli lähellä, ääniä tuli liki 2700.

Kaitsun harrastuksiin kuuluu mm metsästys ja luonnon tarkkailu.

Teatteri näyttelemisestä katselemiseen on sydäntä lähellä.

Musiikillisesti kaikkiruokaisen Kaitsun jalka vipattaa erityisesti The Beatlesin tahtiin. Häntä voidaan pitää kaikenlaisen kulttuurin heavy userina!

 

Lue lisää

104

Rantatalo Kirsi

Yrittäjä / företagare

Kotipaikka: Kristiinankaupunki

Puhelinnumero: 040-516 8384

Lue lisää

105

Risikko Paula

Ministeri, terv.tiet. tri

Kotipaikka: Seinäjoki

Puhelinnumero: 050-511 3107

 

Paula Risikko on Alexander Stubbin hallituksen liikenne- ja kuntaministeri ja kolmannen kauden kansanedustaja. Hän on koulutukseltaan terveystieteiden tohtori, terveydenhuollon opettaja ja sairaanhoitaja. Hänellä on monipuolinen työkokemus eri puolilta Suomea. Paula on toiminut edellisissä hallituksissa sosiaali- ja terveysministerinä ja peruspalveluministerinä. Hän on toiminut myös lukuisissa luottamustehtävissä valtakunnan- , alue- ja paikallistasolla sekä järjestöissä.

 

 

Lue lisää

106

Salo Petri

Ent. kansanedustaja

Kotipaikka: Kauhava

Puhelinnumero: 050-511 3089

 

Petri edusti pohjalaisia yhtäjaksoisesti kansanedustajana v. 1999-2011. Hän on hankkinut kokemusta eduskunnasta niin laki,- perustuslaki kuin hallintovaliokunnasta.

Lisäksi hän oli neljä vuotta mukana valtiovarainvaliokunnassa ja sen kahdessa merkittävässä jaostossa eli turvallisuus- ja liikennejaostossa. Lisäksi hän johti Alkon hallintoneuvostoa.

Petri tuntee hyvin myös vaalipiirimme kaikki maakunnat sekä kuntapolitiikan. Hänellä on kertynyt  kokemusta myös sairaanhoitopiirin hallituksesta sekä kotikuntansa (Alahärmä) valtuustosta. Tätä nykyä hän on uuden Kauhavan kaupungin valtuuston puheenjohtaja.

Lue lisää

107

Salonen Harri

Sydänkirurgi, yrittäjä

Kotipaikka: Jalasjärvi

Puhelinnumero: 040-5566 798

 

Olen sydänkirurgi ja yrittäjä Jalasjärveltä. Olen pitkällä urallani päässyt työni kautta lähelle erilaisia ihmisiä ja heidän ongelmiaan. Olen ollut mukana kunta- ja maakuntapolitiikassa jo nuorukaisesta alkaen, aktiivisimmin viimeiset 10 vuotta. Olen ollut eduskuntavaaliehdokkaana myös vuonna 2007. Uskon päätöksiin ja toimintaan, pelkkä asioiden pyörittely ei vie meitä eteenpäin.

Päämääräni politiikassa on korjata talouteen, yrittäjyyteen, terveydenhuoltoon ja koulutukseen liittyvät epäkohdat, jotka rajoittavat mahdollisuuksiamme sekä yksilönä että valtiona.

 

Lue lisää

108

Sankelo Janne

Kansanedustaja, varapj.

Kotipaikka: Kauhava

Puhelinnumero: 050-5120 519

 

Janne on 48-vuotias kokoomuksen ensimmäisen kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri. Janne on virkavapaalla Seinäjoen sivistyskeskuksesta erityisopetuksen rehtorin tehtävästä. Hän on myös sivutoiminen maanviljelijä. Perheeseen kuuluu vaimo, neljä lasta sekä koira.

Eduskunnassa Janne on kuluvalla kaudella toiminut kokoomuksen eduskuntaryhmän työvaliokunnassa. Hän on myös eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen ja valiokuntavastaava, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen sekä valtiovarainvaliokunnan liikenne- ja maatalousjaostojen jäsen.

Janne vaikuttaa myös Kauhavan kaupunginvaltuustossa. Aiemmin hän on toiminut Vaasan ja Kortesjärven valtuustoissa

Lue lisää